Meer informatie familieopstellingen

Meer informatie familieopstellingen - Sonja WalrechtEen uiterst krachtige en zeer liefdevolle werkwijze.

Volgens Bert Hellinger, de grondlegger van de familieopstellingen, doen zich binnen vrijwel elke familie gebeurtenissen voor die de familieharmonie verstoren. Een volgende generatie probeert dit onbewust recht te zetten en komt daarom in de verwarring.

Gebeurtenissen die van grote invloed kunnen zijn:
  • Het vroegtijdig overlijden van één van de ouders of grootouders.
  • Echtscheiding / eerdere geliefden
  • Ongelukken, ziektes
  • ·Miskraam of abortus
  • Een familielid dat in de rol van zwart schaap gedrukt is.
  • Problemen rond de geboorte.
  • Conflicten

Werkwijze:

Uit een groep vreemde mensen kies je plaatsvervangers voor je familieleden en voor jezelf en je groepeert deze mensen volgens je gevoel. Door deze opstelling wordt verwarring zichtbaar en voelbaar. Het verbluffende is dat de opgestelde vervangers hetzelfde voelen als de echte familieleden. Het meewerken aan de opstellingen van anderen is eveneens een diepgaande ervaring, die ook inzicht in de eigen familie kan geven. De therapeut zal, door de posities van de mensen te veranderen, een voor ieder zo optimaal mogelijk inzicht geven, dat tot een oplossing kan leiden. Het gevolg is dat de liefde weer gaat stromen.

Voor wie:

Voor mensen die problemen hebben met hun gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk, met relaties, opvoeding, hun werk of hun verslaving. Voor mensen die hun plek niet kunnen vinden, niet in beweging kunnen komen etc.

Volgens sommigen is het werk met familieopstellingen niet te beschrijven en kan dat het beste worden ervaren. Volgens weer anderen gaat het verder dan therapie en raakt het aan een collectief bewustzijn dan nog niet eerder toegankelijk is gemaakt. Deelnemers aan deze dagen nemen een diep inzicht mee over zichzelf, de dynamiek in familiesystemen en de kracht van liefde die menselijke relaties besturen.


Wil je deelnemen aan familieopstellingen?

Geef je dan telefonisch of per e-mail op.
 

Door wie:

De dagen worden begeleid door Christina Sonius, othopedagoge, Reiki-master, trainster familieopstellingen en vooral een liefdevol en integer mens en Sonja Walrecht, therapeute en een liefhebster van de realiteit. Op dit moment is Marijke Carstens ook een vast lid van ons team.


Data:

Zie de Agenda


Kosten:

75 euro

Overig:

De Locatie is Wilhelminalaan 2, 1623 MA in HOORN (tegenover de school De Wissel, naast de hospice)

mobiel te bereiken op 06-25 131 868

Mocht u op de dag zelf afzeggen, dan brengen wij het bedrag in rekening.

Zelf lunch meenemen, voor de rest zorgen wij!